FIN

K&V
SELLULIITTI

Selluliitti on epätasainen, raejuustoa muistuttava rasvakertymä ihon alla, jota yleensä syntyy takapuolen, vatsan ja reisien seudulle. Selluliittia esiintyy enemmän naisilla kuin miehillä, erityisen usein yli 35-vuotiailla naisilla. Selluliittia on 80–90% naisista, jolloin tilanne pahentuu ikääntymisen myötä ja aiheuttaa fyysisten oireiden lisäksi myös monenlaisia psyykkisiä ongelmia.

K: Miten selluliitti syntyy?

V: Selluliitin syntymisen syinä ovat epäterveellisen elämäntavan lisäksi vielä teini-iän hormonaaliset muutokset, raskaus ja vaihdevuosia edeltävä tai niiden jälkeinen ajanjakso. Elimistön tietyt poikkeamat, kuten estrogeenin ylituotanto, aineenvaihduntajärjestelmän häiriöt jne., saattavat myös aiheuttaa rasvan kerääntymistä kehoon ja päätyä selluliitin muodostumiseen. Henkilöille, joilla on istuva elämäntapa ja vähäinen fyysinen kuormitus, on suurempi todennäköisyys selluliitin syntymiseen. Selluliitin muodostumisen todennäköisyyttä suurentavat myös kyllästyneiden rasvojen ja sokerin suurentunut kuluttaminen, vähäinen vedenjuonti jne. Joiden asiantuntijoiden mielestä saattaa selluliitin syntymisen syynä olla myös huone veren- ja lymfakierto.

K: Miten selluliitista voidaan päästä eroon?

V: Selluliitista eroon pääsemiseen on olemassa useita vaihtoehtoja. Pitäisi luopua istuvasta elämäntavasta, suurentaa fyysistä aktiivisuutta ja aloittaa tiukka ruokavalio – näistä toimenpiteistä saattaa olla paljonkin hyötyä, jotta rasvan yleismäärä kehossa vähentyisi ja samalla myös selluliitti vähentyisi. Apua on myös joistakin uusista teknisistä menetelmistä, kuten IPL- valoimpulssihoidosta, mesoterapiasta, radiotaajuushoidosta, PowerShape-toimenpideistä jne., joilla kaikilla on selluliittia huomattavasti vähentävä vaikutus.

Jos haluatte päästä selluliitista eroon, on luovuttava runsaasti kaloreita, rasvaa ja hiilihydraatteja sisältävästä ruoasta, joka kerääntyy helposti rasvana kehoon. Ruokavalioon on liitettävä elintarvikkeet, joilla on korkea kuitupitoisuus, rasvoja sitova vaikutus ja jotka pystyvät sitomaan suolistossa olevan rasvan ja poistamaan sen kehosta.